20-1-19 Groninger museum


Bijzondere tentoonstelling van Chihully

Het was zondag 20 januari en best fris wanneer we voor de Stuwe op de taxi wachtten. Er was iets mis gegaan met de reservering, waardoor we lang moesten wachten. Daarna kwam de taxi gelukkig en één moeder reed achter ons aan.

Precies op tijd kwamen we bij het Groninger museum aan, waar gids Barbara ons al stond op te wachten. Ze liep met ons mee naar de kluisjes en kapstok. Daar konden we onze jassen en tassen kwijt. Bij de rondleiding die volgde vertelde Barbara veel over alles wat er te zien was, hoe het gemaakt was en stelde ze vragen aan de kids. Ze mochten de antwoorden in een boekje schrijven wat ze hadden gekregen.

We hebben van alles gezien, de collectie die er altijd hangt en staat, maar zeker ook de bijzondere tijdelijke tentoonstelling van de Amerikaanse glaskunstenaar Dale Chihuly. We vielen van de ene ‘Oh’ in de andere ‘AH’. Wat een prachtige kunstwerken heeft die man gemaakt. Alles is van glas, maar met zoveel verschillende vormen en kleuren, heel bijzonder. Chihully zelf stond op een aantal foto’s die ook in het museum hangen.

Helaas konden we niet alles zien, dan hadden we er de dubbele tijd voor moeten uittrekken. Gelukkig hebben de moeders die met ons mee waren vele foto’s gemaakt. Dan volgde de moeilijke taak om uit ruim 100 foto’s de mooiste te kiezen om bij dit stukje te plaatsen.

In het atelier zaten we even en hebben we wat gedronken en een koek gegeten. Daar liet Barbara de kinderen met hun ogen dicht met 2 kleuren wat op papier tekenen. Daarna knipten ze dit in 4 stukken en maakten op een ander papier er hun eigen museum van. Zo is het Groninger museum ook ontstaan. Een hele leuke oefening!

We bedankten onze gids en liepen snel terug naar de taxi en de auto.
Op naar Winschoten, na een hele leuke middag.

         

    

  

 

 

 

 

Kalender

<< aug 2019 >>
MDWDVZZ
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Categorieën