10-3-2019 LOC Loods


op bezoek bij de granenfabriek

Locatie deze keer in Nieuweschans. Het was een stukje uit de richting, maar we hebben het gevonden, de oude loods waar vroeger de locomotieven gerepareerd werden. Er werd een mooie nieuwe invulling aan gegeven en omgedoopt tot Granenfabriek of LOC Loods. Hier konden we de tijdens de rondleiding zien waar het restaurant is, de bakkerij, de bierbrouwerij en de pastamakerij. Dit allemaal wordt gemaakt van oude graansoorten die opnieuw in de regio worden verbouwd.

Deze locatie kan worden gebruikt om feesten of partijen te houden, zoals bedrijfsfeesten of bijeenkomsten en binnenkort ook kinderfeestjes. Wij mochten hiermee de spits afbijten. De groep kreeg eerst een rondleiding door het hele gebouw om vervolgens naar de pastamakerij te gaan. Daar had Nana al roze en gele bollen deeg klaar gelegd.

De kinderen gingen aan de slag met de pizzasnijders, staken vormpjes uit. De deegroller werd veelvuldig gebruikt en er kwamen hele lappen deeg uit. Zo lang dat ze haast niet meer te hanteren waren wat hilarische situaties en foto’s opleverde. Iedereen kreeg een hele bak vol verse pasta mee naar huis. Een aantal heeft er dezelfde dag al van gesmuld.

We hebben weer veel foto’s gemaakt, waarvan hier een kleine selectie die een goede indruk geeft van de gezellige middag.

Het is een absolute aanrader om er met je ouders of familie nog eens terug te gaan.

 

Kalender

<< aug 2019 >>
MDWDVZZ
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Categorieën