17-3-2019 Cordial


bezoek aan de 'lijmfabriek'

Het beloofde een prachtige dag te worden op zondag 18 maart toen ik richting Winschoten reed.
Er stond een bezoek aan Cordial op het programma.
Cordial is een internationale producent van industriële kleefstoffen voor de papier- en kartonindustrie, in de volksmond, de ‘lijmfabriek’ genoemd.

We werden verwelkomd door Giny en collega’s Sander en Bianca met hun kinderen, kregen drinken en koekjes. Daarna vertelde Bianca a.d.h.v. een powerpointpresentatie e.e.a. over het bedrijf. De kinderen mochten op grote ‘directeursstoelen’ zitten en voelden zich heel wat.

Voor de veiligheid, werden er oranje hesjes aan gedaan en veiligheidsbrillen opgezet en vertrokken we voor de rondleiding in 2 groepen onder leiding van Bianca en Sander de fabriek en het laboratorium in. Een prachtige kans om eens in zo’n bedrijf binnen te kijken en te zien wat er in de regio geproduceerd wordt. Na deze rondleiding kregen was er een pauze met drinken, vergezeld van een grote bokaal met heerlijke snoepjes. Wat een verwennerij.

Na deze pauze vertrokken we, opnieuw met hesjes aan en brillen op, naar het laboratorium.
De 2 groepen gingen met Bianca en Sander mee. Beide groepen maakten een eigen lijm. Er zijn een aantal ingrediënten nodig om lijm te maken. De kinderen mochten om beurten een ingrediënt toevoegen. De waardes werden gemeten, nog tweemaal moest er water worden toegevoegd en dan was de lijm helemaal goed.

Daarna werd getest wie de snelste lijm had. De groep van Bianca had de snelste, maar ze zei: ‘dat hoeft niet altijd de beste lijm te zijn’. Iedereen die wilde, kreeg een potje lijm mee naar huis om thuis te laten zien wat we hadden gemaakt. Nog even terug naar de kantine, waar opnieuw drinken en nu ook zoute stokjes klaar stonden. Zoals altijd hebben we de gastdocenten bedankt met een heerlijk pakket en natuurlijk voor de fantastische middag. De kinderen kregen een informatiemap van Cordial, een schrijfblok en een pen mee. Weer een zeer geslaagde middag op de Weekendschool.

Kalender

<< nov 2019 >>
MDWDVZZ
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Categorieën