24-3-2019 Bij boer Hemmo op bezoek


schaapjes tellen

De zon schijnt als we afrijden naar het prachtige Finsterwolde. In de verte horen we ze al roepen, de schapen van boer Hemmo. Aangekomen in de grote stal, groeten honderden schapen en nog véél meer lammetjes ons. We gaan gezellig zitten op de hooibalen en krijgen uitleg van boer Hemmo over de lammetjes. We mogen ze de fles geven, we mogen ze aaien en zelfs knuffelen. Er is ook een hond, Stibbe heet hij. Hij past goed op de kudde, ook als ze in de kooi zitten.

De kinderen kunnen niet wachten om de fles te geven aan de kleine lammetjes. Sommigen zijn net geboren. Boer Hemmo legt uit dat sommige schapen zelfs een vijfling krijgen, het komt wel eens voor dat er dan een paar lammetjes naar een andere moeder gaan, een pleegmoeder eigenlijk. Zo krijgen ze allemaal de zorg die ze nodig hebben.

Ondertussen mag Anna ook de pony Noël ophalen, dat heeft ze vaker gedaan. Ze zet hem op stal en ze mag hem borstelen. De andere kinderen willen ook even kijken en bij hem in het hok. Toch moet je hier wel een beetje voorzichtiger zijn als met een schaap natuurlijk, en paard is een stuk groter. We krijgen ondertussen chocomel en ranja met koekjes. Het is gezellig druk in de schapenkooi en het geblaat van de schapen went al snel.

Dan is het tijd voor verstoppertje op het grote erf, het is alweer bijna drie uur. We spelen nog even en brengen boer Hemmo een cadeautje om hem te bedanken voor de mooie middag.

verslag gemaakt door juf Inge

 

Kalender

<< sep 2019 >>
MDWDVZZ
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Categorieën