7-4-2019 CQ Reclame


een kijkje achter de schermen

We worden hartelijk ontvangen door Henriëtte Stoker. Dan legt ze ons uit waar we precies zijn; want, reclame? Wat is dat eigenlijk? En Waarom heten ze CQ Reclame? Ze legt uit wat het betekent: Creatieve Quidams, ofwel: creatieve ‘snuiters’, een grappige naam voor mensen met veel talenten in dit geval; bedenken, ontwerpen, vormgeven en nog veel meer.

Dat je reclame op papier kunt drukken dat wisten we al van onze vorige lessen, maar het kan ook de naam van een winkel zijn, of reclame op een auto of bus. Ze bedenken, ontwerpen en drukken onder andere reclame, maar ook borden die je de weg wijzen, buiten maar ook binnen. Bijvoorbeeld de bewegwijzering in gebouwen, zodat je daar niet verdwaald, in de bibliotheek bijvoorbeeld.

We krijgen een rondleiding en mogen ook bij de buren kijken, Autoschade Boerma blijkt in het gebouw ernaast te zitten. Zo kunnen we meteen zien hoe reclame op een grote bus er uit ziet. We zien dat er een flinke deuk in een auto zit, en nadat de schade hersteld is straks, moet daar opnieuw belettering op. Dat is ook een vorm van reclame.

We gaan weer terug naar het startpunt en Henriëtte legt uit dat we een kladblokje gaan maken. We snijden samen het papier waar een logo op staat,  dat is weer een vorm van reclame. En dan mag er lijm op een stapel blaadjes, aan de zijkant moet het komen, zodat het een scheurblokje wordt. Roxy vindt het lijmen zo leuk dat ze haar hele hand in de lijm steekt, het moet even geroerd worden zegt ze. Wat een grapjas he? Als iedereen een notitieblokje heeft gemaakt, mag het drogen.

Nu komt het moment waar we ons allemaal op hebben verheugd; we mogen ons eigen t-shirt bedrukken. We mogen zelf onze tekst bedenken, daarna mogen we kiezen of we het in zwart of wit op het shirt willen hebben en of we de letters gebruiken of juist uitsnijden.

Nu is het tijd voor pauze. De zon staat hoog aan de hemel, het lijkt wel zomer!  We houden een picknick in het gras en doen leuke spelletjes met z’n allen. Henriëtte trakteert ons op koeken en pakjes drinken.

Daarna mogen we naar binnen om de tekst op onze eigen shirts te drukken. We mogen zelf de letters erop persen met een speciale machine, en het kan alleen maar met twee handen tegelijk, want je moet je beide duimen op twee knoppen drukken naast de handvatten, dat is voor de veiligheid. De shirts zijn meteen klaar en het resultaat wordt trots geshowd.

Henriette sluit af met een logo spel, we mogen raden waar de logo’s van zijn. Dat was een snel maar heel leuk spelletje, we wisten best veel logo’s, ontzettend knap!

We bedanken Henriette met een mooie mand vol lekkers.

(met dank aan juf Inge voor het verslag)

 

 

 

Kalender

<< sep 2019 >>
MDWDVZZ
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Categorieën