14-4-2019 Mediavormgever en/of Game artist


Twee studenten van de opleiding Mediavormgever en Game artist van het Noorderpoort college in Groningen vertellen erover

Mediavormgever en/of Game artist

Twee studenten van de opleiding Mediavormgever en Game artist van het Noorderpoort college in Groningen vertelden ons vandaag over hun opleiding en waarom ze juist voor deze opleidingen hebben gekozen, maar vooral wat je er later mee kunt doen.

Een mooie en duidelijke presentatie, die veel afgewisseld werd met filmpjes om e.e.a. te verduidelijken. De kinderen hebben ademloos geluisterd, je kon echt een speld horen vallen. Dit is duidelijk een onderwerp wat hen boeit. Sommige kinderen wisten dan ook de moeilijke vragen over hoe de filmpjes gemaakt worden te beantwoorden. Een teken dat de kinderen ons (ouders) leren hoe techniek gaat. De toekomst snelt voort!

Daarna was het tijd om een karakter te kiezen uit de 6 voorbeelden. Er waren een lama, zeemeermin, hond, eenhoorn, luiaard en een aap. Naast de omtrek van deze karakters werden naam, geslacht en leeftijd ingevuld. Er werd een backstory (verhaaltje) naast geschreven als ook het karakter en de eigenschappen van dit figuurtje. Zo maak je over een karakter een verhaal, daarvan een film en later kan er een game van gemaakt worden.
Ze waren zo druk bezig, dat niemand zin had om pauze te houden. Dat had ik nog niet eerder meegemaakt. Met veel overhalen heb ik ze dan toch zover gekregen dat ze eventjes naar buiten gingen.
Na deze korte pauze kwamen de doosjes met klei erbij. De kinderen mochten hun eigen getekende karakter van klei maken. Hier ging de fantasie van velen echt goed ‘op hol’. De prachtigste creaties kwamen tevoorschijn.

Het was weer een hele leerzame en leuk middag.

Op deze dag hadden we ook visite o.a. Kitty Boon, de theaterdocente die vanaf 23 juni de kinderen 3 weken zal begeleiden om een theateruitvoering te kunnen realiseren op 7 juli. Deze zal éénmalig te zien zijn in de Jazz Harbour Club in Winschoten. (noteer alvast de datum!). Ze vond het een leuke groep met kinderen en kijkt uit om in juni met ze te gaan werken.

 

Kalender

<< sep 2019 >>
MDWDVZZ
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Categorieën