23-6-2019 Themablok theater o.l.v. Kitty Boon


oefenen, oefenen, oefenen...

Het is zó spannend nu we richting het einde komen van een seizoen met mooie, leerzame lessen.
Speciaal voor de gelegenheid is juf Kitty er ook bij, van haar leren we veel over toneel spelen.
Ons clubje met ‘die hards’ bestaat voorlopig uit zes kanjers die samen keihard hebben gewerkt aan een theaterstuk in wording.
Het wordt niet zomaar iets, maar we willen er ook weer niet teveel over zeggen, dat zou de verrassing bederven natuurlijk.

Allereerst mochten we samen nog es vertellen wat we allemaal hebben beleefd dit jaar en dat is best een heleboel; van brandweermannen tot huisarts, van ziekenhuis tot drukkerij, van de krant tot aan de klant. Van al die belevenissen gaan we een vrolijk theaterstuk brengen.
Juf Kitty legt ons uit wat een scene is, dat is wanneer we steeds veranderen van opstelling op het podium. Om van de ene naar de andere scene te gaan moeten we razendsnel zijn, als we ook maar even aarzelen ontstaat er een zogenaamd ‘witje’, dat zie je ook in oude films waar een stukje wit op de filmrol zit omdat daar de scenes aan elkaar zijn geplakt.
De bedoeling is dat we de scenes zo goed aan elkaar spelen dat er geen ruimtes ontstaan, de witjes dus.
We hebben er al keihard op geoefend en het resultaat mag er zijn!

Juf Kitty vraagt ons om komende zondag ons mooie bedrukte t shirt weer mee te nemen (of gewoon een hele mooie, als je er niet bij was die keer) en verder de grote krant die we hebben gemaakt. Ook is in één van de scenes Ben de dokter, voor hem zoeken we natuurlijk nog een mooie witte jas.
We zijn zó hard aan het oefenen dat we de tijd helemaal vergeten, maar dan roept iemand: PAUZE!
En daar geven we natuurlijk graag gehoor aan. Thee met -jawel – zelfgebakken koekjes van Sander, hij is jarig geweest en heeft speciaal voor ons in de keuken gestaan. Heerlijke koekjes met pindakaas. Dat viel wel in de smaak!

Daarna hebben we nog even flink geoefend alvast, want volgende week gaan we verder met een spetterende finale;
We hebben gedanst, gedrumd, gerapt, muziek gemaakt, het was echt een feest!
Juf Inge

 

Kalender

<< okt 2019 >>
MDWDVZZ
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Categorieën