7-7-2019 Theater, de uitvoering


afscheid van de Weekendschool Oldambt

De laatste dag van dit schooljaar voor de Weekendschool is aangebroken. We zijn dit keer niet op onze vertrouwde locatie De Stuwe, maar bij de HarbourJazzClub.

Daar zie ik dat theaterdocente Kitty Boon al druk bezig is om samen met technicus Martijn het licht- en geluidsplan door te nemen. Dan komen de kinderen met hun familie binnen en gaan we koffie, thee en ranja drinken. Het doek gaat dicht, omdat de kinderen nog een laatste (3e) keer gaan oefenen. Ik zie aan de bleke snoetjes dat er toch een paar behoorlijk nerveus zijn. Dat begrijp ik volkomen. Ze spelen tenslotte niet elke dag op een professioneel toneel in een grote zaal. Gelukkig voor hen zijn er nog een flink aantal familieleden die komen kijken. En zijn enkele gastdocenten, een bestuurslid en iemand van de IMC Basis aanwezig om te zien hoe deze toppers het doen. Fotograaf Marcel Lameijer is aanwezig om alles mooi vast te leggen.

Op de achtergrond werden een aantal foto’s van gastdocenten getoond, waar we dit schooljaar met de kinderen zijn geweest of die bij ons kwamen.

Nadat de uitvoering klaar was, volgde een daverend applaus.
Daarna gingen we over tot het uitreiken van de certificaten, doppers met logo van de Weekendschool en een leuke sleutelhanger. Zo hebben ze een blijvende herinnering aan dit leuke jaar op de Weekendschool.

Zoals gebruikelijk werd gastdocent Kitty Boon hartelijk bedankt met een prachtige mand van Meinardi. Onze vaste vrijwilliger, Inge Bolhuis, kreeg ook een mand met lekkers vanwege haar assistentie, elke week weer. Ze heeft ervan genoten. Het bestuurslid Marca Vos wordt eveneens bedankt. (Het andere bestuurslid Jenny Monna krijgt later haar cadeaumand). Maud Diemer kreeg een grote bos bloemen voor al haar inzet voor de Weekendschool.

De Rotary Club Eems Dollard was aanwezig om ons een cheque te overhandigen van een deel van de opbrengst van de bloemenzaden en honing op de Groei & Bloei, Tuin en Lifestyle fair in Slochteren van 22 april j.l. . Het bedrag werd door Kor Doorenbos ter plekke ingevuld en verbaasde ons allemaal. Het was maar liefst €1000,00. Dit prachtige bedrag gaat naar de IMC Basis voor volgend jaar.

Maud Diemer vertelt dat dit de laatste dag is van de Weekendschool Oldambt, omdat het na de zomervakantie IMC Basis wordt op de Waterlelie in Winschoten. Dan komen er gastdocenten onder schooltijd op deze school. Mark de Vries van IMC Basis vertelde er kort wat over.

De laatste dag van dit seizoen, de laatste dag van de Weekendschool Oldambt en mijn laatste dag als coördinator. Tja, alles heeft nu eenmaal een begin en ook een einde. Bedankt kids voor een leuk schooljaar en bedankt ouders voor alle leuke cadeautjes.

Ik wens jullie allemaal een hele fijne zomervakantie en misschien tot ziens.

 

Kalender

<< okt 2019 >>
MDWDVZZ
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Categorieën