Betrokkenen


De mensen achter Weekendschool Oldambt

team member

Sandra Lakebrink


Projectcoördinator
De projectcoördinator

is elke zondag aanwezig als de leerlingen ‘les’ krijgen van een gastdocent. Zij is het aanspreekpunt voor de leerlingen, hun ouders, de basisschool en de gastdocenten. Samen met de projectleider bepaalt zij het thema, zoekt contact met de gastdocenten en geeft het dagprogramma vorm met de gastdocent.

Email: sandralakebrink@hotmail.nl

De projectbegeleider

draagt de eindverantwoordelijkheid. Zij zorgt voor de contacten tussen de sponsoren, bedrijven in de regio en de gemeente.

Email: m.diemer@cmostamm.nl

team member

Maud Diemer


Projectbegeleiding
Gastdocenten

De weekendschool kan niet bestaan zonder gastdocenten. We werken met themablokken van 3 of 4 zondagen. Die thema’s zijn onder andere geschiedenis, journalistiek, gezondheid, techniek, kunst&cultuur en recht. Voor elk thema nodigen we interessante mensen uit om ons meer te vertellen over hun werk. Ze komen bij ons langs in Winschoten of we gaan bij hen op bezoek. Mogen we ook bij u langskomen? Meld u dan aan bij de projectcoördinator.

Vrijwilligers / stagiairs

De vrijwilligers en stagiairs ondersteunen de projectcoördinator op zondag bij de uitvoering van het programma. Dit kan praktisch zijn tijdens het maken van uitstapjes (groep bij elkaar houden, letten op de verkeersveiligheid), maar ook tijdens de uitvoering van de opdrachten levert de vrijwilliger / stagiair en belangrijke bijdrage. Hij of zij motiveert de leerlingen, kijkt naar vaardigheden waar leerlingen goed in zijn, benoemt deze en moedigt hen aan om zelf keuzes te maken. Ook vrijwilliger worden? Meld je dan aan bij de projectbegeleiders.

Stichting Weekendschool Oost Gronngen

Stichting Weekendschool Oost Groningen (opgericht september 2016) heeft als doel:
Het doorontwikkelen en borgen van de Weekendschool Oldambt voor de regio Oost Groningen. Een voorziening voor kinderen in de leeftijd van 10 tot 14 jaar die in de krimpregio Oldambt wonen, en wil hen op een positieve en laagdrempelige manier stimuleren om zich verder te ontplooien. Zodat ze meer initiatief durven te nemen en erop leren vertrouwen dat ze hier zelf nieuwe kansen kunnen creëren. Ze krijgen met een extra steuntje in de rug de kans hun talenten te ontdekken en deze verder te ontwikkelen. Hierdoor groeit hun zelfvertrouwen en perspectief en leren ze nieuwe dingen die ze in hun latere (school)carrière kunnen benutten. Meer perspectief betekent ook meer jongeren behouden voor de regio. Dit komt de sociale cohesie en leefbaarheid ten goede in een vergrijzende en krimpende samenleving in de regio Oldambt.

Sponsors

De Weekendschool Oldambt is voor de kinderen helemaal gratis. Dat betekent dat ze volledig afhankelijk is van sponsoren, vrienden van de Weekendschool en bedrijven die een Kindplaats of lespaket addopteren. Iedereen kan bijdragen, al is het voor een klein bedrag. Zo kunt u bijvoorbeeld ‘Vriend van de Weekendschool’ worden en een bedrag naar keuze doneren. Bedrijven of instellingen die meer willen geven, vanuit de gedachte: ‘Gun een kind een Weekendschool jaar’ kunnen een lespaket kopen €400,- of een Kindplaats sponsoren voor €1000,-. Neem hiervoor contact op met de projectcoördinator of projectbegeleiding (zie de knop Contact bovenaan de pagina). Uiteraard wordt in ruil voor uw bijdrage uw steun op onze website kenbaar gemaakt.

Stichting Weekendschool Oost Groningen heeft een ANBI-status. Uw schenkingen zijn dus aftrekbaar van uw inkomstenbelasting.

Weekendschool Oldambt is altijd op zoek naar: Donateurs, Sponsoren en Vrienden

Iedereen kan bijdragen, al is het voor een klein bedrag, ‘Vriend van de Weekendschool’ worden.Zo kan u bijvoorbeeld ‘Vriend van de Weekendschool’ worden en een bedrag naar keuze doneren. Bedrijven of instellingen die meer willen geven, vanuit de gedachte: ‘Gun een kind een Weekendschool jaar’ kunnen een lespakket kopen €400,- of een Kindplaats sponsoren voor €1000,-. Neem hiervoor contact op met de projectcoördinator of projectbegeleiding (zie de knop Contact bovenaan de pagina). Uiteraard wordt in ruil voor uw bijdrage uw steun op onze website kenbaar gemaakt.

Mocht uw bedrijf al uw maatschappelijke middelen voor het boekjaar 2018 hebben uitgegeven…….Geen nood, want een Weekendschool is gehouden aan een schooljaar. Dus met een toezegging voor de 1e helft van 2019 zijn we ook erg geholpen!

Stichting Weekendschool Oost Groningen heeft een ANBI-status. Uw schenkingen zijn dus aftrekbaar van uw inkomstenbelasting.

Kalender

<< dec 2019 >>
MDWDVZZ
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Categorieën