Ontstaan en doelstelling


Ontstaan en Doelstelling

Weekendschool Oldambt is in 2014 ontstaan uit een initiatief van Centrum Maatschappelijke Ontwikkeling Groningen (CMO STAMM). In september 2016 is Stichting Weekendschool Oost Groningen opgericht. De stichting zet zich in voor het door ontwikkelen en borgen van de Weekendschool Oldambt voor de regio Oost Groningen.

Weekendschool Oldambt heeft de volgende doelstelling: De Weekendschool richt zich op gemotiveerde en nieuwsgierige kinderen van groep 7 en 8 van de basisschool die van huis uit minder mogelijkheden en kansen hebben om uitgebreider in aanraking te komen met onderwerpen zoals wetenschap, cultuur, vakmanschap en techniek.

Weekendschool Oldambt wil haar leerlingen een breed beeld van de wereld laten zien en daagt haar leerlingen uit hun grenzen te verleggen, verder te kijken, meer te durven en te doen, met de volgende centrale doelstellingen:

  • (toekomst)perspectieven van leerlingen helpen verbreden
  • zelfvertrouwen van leerlingen helpen vergroten
  • talenten van leerlingen helpen benutten

De Weekendschool Oldambt tracht dit te bereiken door het bieden van een netwerk van interessante professionals die kinderen inspireren en motiveren om te blijven leren voor een kansrijke toekomst.

Sponsors

Om te zorgen dat alle kinderen toegang hebben tot Weekendschool Oldambt zijn er voor hen geen kosten aan verbonden. Onze sponsors zorgen voor de financiering.

Dit zijn onze Sponsors:

Skanfonds, Scholten Kamminga fonds, de gemeente Oldambt, en de Provincie Groningen.

Ook een bijdrage leveren aan Weekendschool Oldambt?

Dat kan door een donatie. We zijn zowel op zoek naar mensen die geld als tijd willen doneren. Bijvoorbeeld om als gastdocent een klas vol enthousiaste en gemotiveerde kinderen een onvergetelijke zondagmiddag te bezorgen, of om dat als ondersteunende vrijwilliger mogelijk te maken. Wilt u een financiële of andere bijdrage leveren aan Weekendschool Oldambt, neem dan contact op met de projectcoördinator via het onderstaande contactgegevens.

Kalender

<< dec 2019 >>
MDWDVZZ
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Categorieën